• darkblurbg

Levensveranderende gebeurtenissen zijn niet op te lossen. Verdriet, pijn en rouw verdwijnen niet stilletjes en de tijd heelt niet alle wonden.

Levensveranderende gebeurtenissen vragen om aanpassing. Aanpassing om het gebeurde op een draaglijke manier mee te kunnen dragen.

Een moeilijke opgave als je je bevindt in het landschap van verlies en rouw. Er is geen wegenkaart, een vaste route ontbreekt en je durft wellicht niet volledig te vertrouwen op jezelf nu de wereld om je heen zo veranderd is. Het is dan fijn als er iemand met je meeloopt.

Bij mij in de praktijk wacht je een warm welkom en is er oprechte aandacht voor jouw verhaal en hoe je daarmee omgaat. Hierin is geen goed of fout, wel kan het zijn dat sommige manieren minder handig voor je zijn. Samen bekijken we wat er nodig is en hoe je zo goed mogelijk verder kunt.

Door de verschillende opleidingen en trainingen die ik heb gevolgd rondom dit thema, en de verschillende verlieservaringen in mijn eigen levensverhaal, kan ik rouwzorg op maat leveren voor kinderen, jongeren, volwassenen en gezinnen.

Mogelijkheden zijn:

  • reizen op de KAART (zie afbeelding onder)
  • online aan de slag met Lutografie d.m.v. opdrachten, meditaties, artikelen en lees en filmtips
  • ACTief met rouw, een programma op basis van Acceptance and Commitment Therapy
  • op verhaal komen - jij vertelt en ik luister aandachtig
  • psycho-educatie 
  • begeleiding (aan huis) in de laatste levensfase

 

Goed om te weten

Het kan zijn dat je klachten ervaart die je niet direct koppelt aan een ingrijpende gebeurtenis, maar dat die daar wel mee te maken hebben. Je bent bijvoorbeeld onrustig, gespannen, vermoeid, burn-out en staat niet meer in contact met jezelf of anderen.

Wanneer er, om welke reden dan ook, geen gelegenheid is geweest om te rouwen, klopt verlies op een onverwacht moment alsnog aan de deur. 

Neem contact op